Ouder-kind gym bij ETV Olympia Turnvereniging Eindhoven

Leeftijd: 1½ tot 4 jaar
Meisjes/Jongens
Samen met ouders, grootouders of oppas

Voor wie?

Alle kinderen van 1½ tot 4 jaar die samen met de ouder of met opa, oma of oppas bij ons willen gymmen. De lessen zijn interessant voor kinderen met heel erg veel energie, maar ook “de kat uit de boom kijkers” en kinderen die bewegen niet meteen als iets vanzelfsprekend zien.


Leerdoelen ouder-kind gym

Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. “Niet doen, mag niet, pas op!” Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd mag of kan, is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen, of spelen met de ballen, blokken of pitzakken.

Dit kan allemaal tijdens de les van de ouder & kind gym. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen. Het plezier in bewegen staat tijdens de les natuurlijk voorop. Daarnaast is het een prima training voor de ontwikkeling van uw kind op zowel emotioneel, sociaal als motorisch gebied.

Een belangrijk ander punt van deze les is het leren van elkaar. De gymzaal is een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden soms contacten gelegd die een leven lang meegaan.

Wat gebeurt er tijdens zo’n les?
De les wordt begeleidt door een gediplomeerde train(st)er de les. Er wordt gestart met een gezamenlijke warming-up in de vorm van een liedje of dansje. Er is klein materiaal aanwezig zoals ballen, touwtjes, pittenzakjes of parachute. Verder is er vrijwel iedere les een toestelbaan opgezet. Hier gaat u samen met uw kind aan de slag met het klauteren. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Als slot is er een kring met verschillende liedjes en het slotlied.


Contributie per jaar

Eenmalig inschrijfgeld: € 10,-

Jaarlijks KNGU Bondscontributie: Junior: € 22,-

Het contributiebedrag per jaar kunt u hier vinden.

De clubcontributie wordt in twee delen vooraf geïncasseerd. Voor de periode september – januari wordt de helft eind augustus / begin september geïncasseerd. Voor de periode februari – juni wordt de tweede helft eind januari / begin februari geïncasseerd. Je start met betalen vanaf het moment dat je lid wordt.

Opzegging van het lidmaatschap is uitsluitend mogelijk m.i.v.  1 september of 1 februari. Opzeggen kan door een mail te sturen naar ledenadministratie@etvolympia.nl . Als u niet voor deze datum opzegt, bent u automatisch voor de daaropvolgende periode lid en betaalt u ook de contributie.


Lestijden en locatie

Zaterdag
09:15 – 10:00
10:00 – 10:45*

Hendrik Staetslaan
5622 Eindhoven

 

* Deze groep zit momenteel vol. Een proefles is alleen in het eerste uur mogelijk.


Inschrijven en Proeflessen

Proeflessen

Om de sfeer en groep te ervaren, is het mogelijk om twee gratis proeflessen te volgen.  Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken, maar kunt u gewoon bij een les binnenlopen. Ook bij lessen die vol zijn, kan een proefles gevolgd worden.

Heeft u toch nog vragen naar aanleiding van de bovenstaande informatie dan kunt u ons bereiken op recreatief@etvolympia.nl

Inschrijven

Inschrijven kan enkel via het inschrijfformulier dat te verkrijgen is bij de train(st)er van de groepen.